X

Župan

Ko sem se odločil kandidirati prvič, mi je tedaj desetletna hčerka rekla »Ati, kar lahko storiš danes, ne prelagaj na štiri leta«. Hčerka zdaj končuje osnovno šolo, sam pa imam kar nekaj odgovorov na to, kaj smo z ekipo storili v teh štirih letih.

 

Hvala vam za zaupanje, da smo lahko gradili mesto in življenje v njem skupaj.

 

Če se tudi vam zdi, da je Maribor vsak dan boljši, potem vem, da bomo lahko nadaljevali z razvojem s še večjo vnemo kot doslej. 

Tudi mi smo se veliko naučili: znamo prisluhniti ljudem, znamo soodločati, da bi lahko soustvarjali.

 

 

Življenjepis

Aktualni župan mesta Maribor je oče štirih otrok, pravnik, športnik in nepopustljiv iskalec kreativnih sodelavcev in sodelavk ter zahtevnih projektov.

 

Rodil se je 3. novembra 1966 v Mariboru. Vrtec Borisa Pečeta, osnovna šola Franca Rozmana Staneta in Prva gimnazija Maribor so bili njegovi koraki do polnoletnosti. Kot vrhunski teniški igralec je pričel poslovno kariero s teniško šolo ob Bodenskem jezeru v Nemčiji v 90. letih prejšnjega stoletja. Pozneje je postal solastnik in direktor licence za nemško blagovno znamko s.Oliver za države bivše Jugoslavije z več kot štiristo redno zaposlenimi. Gostinske izkušnje je nabiral z legendarno mehiško restavracijo Takos d.o.o. na mariborskem Lentu in v nakupovalnem središču Europark, nato pa je s podjetjem Galerija Gosposka v mesto ob Dravi vnesel svetovljanski pridih z lokali Rožmarin, Steakhouse in La Pizzeria.

 

Podjetje Galerija Gosposka je bilo razglašeno za najboljše podravsko mikro podjetje, leta 2017 pa je lansiral blagovno znamko Maribor Friendly Home, ki povezuje vsebine s področja gastronomije in kulturnega turizma. To je bilo mogoče, ker je v treh neizkoriščenih nepremičninah v središču mesta odprl Gostilno Maribor in Hotel Maribor. Zahtevna renovacija in vsebinska revitalizacija objektov sta bili za izjemen prispevek k ohranjanju kulturne dediščine ožjega mestnega jedra Maribora nagrajeni s Steletovim priznanjem, ki ga podeljuje Slovensko konservatorsko društvo. Podobno skrbno se je ekipa pozneje lotila tudi Žičkega dvora.

 

Prav poslovne izkušnje in izkazana skrb za razvoj mesta so leta 2018 skupino pobudnikov spodbudili k temu, da Saša Arsenoviča predlagajo za župana mesta Maribor. Z vizijo, ki je stavila na središče ustvarjalnih ljudi, prostor kakovostnega življenja in mesto neslutenih potencialov, je z listo Arsenovič za Maribor zmagal na volitvah in naslednja štiri leta dosledno uresničeval vizijo Maribora za vse. 

Drage Mariborčanke, dragi Mariborčani,
 
to so ključni premiki nove, razvojne usmeritve. Pri ogromni količini dela se zgodi tudi kakšna napaka. Znamo prisluhniti in bomo v drugo še boljši. Verjamem, da smo upravičili "kredit", ki ste nam ga s svojimi glasovi zaupali občanke in občani Maribora.
 
Zato si iskreno želimo z delom nadaljevati v novem mandatu - za vsak dan boljši Maribor!
 
Saša Arsenovič