X

Zakaj sem za

Kako lahko naredimo mesto boljše?
Le skupaj!

 

Spreminjati na bolje je nalezljivo.

Naše mesto je vse preveč zapuščeno, da bi lahko klicalo po novem življenju.

A imamo se na kaj nasloniti: na oba bregova!

Le mostove moramo začeti spet graditi: med bregovi, med ljudmi, tudi med strankami, če je treba – ker naša stranka je Maribor!

 

Podprite kandidaturo Saša Arsenoviča in njegovo listo Za Maribor!

 

 

 

Andrej Brvar, pesnik in urednik, Prešernov nagrajenec, v četrtek, 11. oktobra 2018, na prvi predstavitvi Iniciative za Maribor županskega kandidata Saše Arsenoviča

“Danes smo se zbrali, da bi predstavili novega, nestrankarskega županskega kandidata, gospoda Sašo Arsenovića. Pravkar smo se sprehodili po tem lepem popoldnevu čez Dravski most. Nismo se sprehodili le zaradi ene najlepših vedut mesta, ampak smo se sprehodili zaradi simboličnega pomena. Kot vemo, mostovi združujejo. Ta most združuje levi in desni breg, vse, kar je na levi in kar je na desni. Šele z mostom postane mesto res celovita enota.

Maribor je v zadnjih letih konstantno padal v svojem razvoju. Padel je v tako veliko krizo, neke vrste razvojni prosti pad, da se je mestoma že spreminjal v družbeno-politične ekscesne pojave. Seveda nam nekaterim Mariborčanom tak razvoj ni bil po godu, tak razvoj nas je tako rekoč spravljal v grozo: kaj bo s tem mestom, če bo šlo tako naprej?

Zato smo začeli posamezniki razmišljati, koga bi predlagali za župana ob novih volitvah, ki se nam bližajo, in bolj kot smo razmišljali, toliko bolj jasno nam je bilo in toliko več utemeljenih referenc je imel prav gospod Sašo Arsenovič. Poene si je nabiral s celo vrsto renovacij starih, arhitekturno pomembnih hiš v starem mestnem jedru, ki bi – če ne bi bilo njega – verjetno še dolgo, dolgo propadale. Gospod Arsenovič je človek, ki ve, kaj so mariborski problemi. Ki ima hkrati Maribor tudi iskreno rad. To se nam je zdel zelo važen moment. Poleg tega pa je človek, ki ima svojo vizijo, kako bi se mesto razvijalo naprej, ima program, kar je tudi zelo zelo važno.

Na podlagi vsega tega se nas je nekaj večinoma nestrankarskih ljudi zbralo v iniciativno skupino, ki je navezala stike z gospodom Arsenovičem, najprej posamezno, nato skupinsko – in ga skušala nagovoriti, da bi vendarle stopil v konkurenco kot kandidat na novembrskih volitvah. Ni bilo lahko, na začetku se je upiral. Imamo srečo, da je na kandidaturo pristal, da je tu – saj se ravno z njim Mariboru odpirajo nove perspektive.

Skratka, z gospodom Arsenovičem iz krize!

Saša Arsenovič, v četrtek, 11. oktobra 2018, ob napovedi županske kandidature

“Vedno bolj čutim, da je to prava pot, za nas vse, ki tukaj živimo. Na družinskem pogovoru z otroki, ki so seveda tudi nehote postali del te zgodbe, mi je desetletna hčerka, ko sem začel stavek »Kar lahko storiš danes ...« nadaljevala: »Ati, ne prelagaj na štiri leta.« In je to bil še impulz več, da gremo naprej.
Ta most ni bil slučajno izbran. Zelo sem nestrankarski, nadstrankarski in vizija je bolj podjetniška in menedžerska, kako upravljati z mestom, ki bi moralo biti vsem nam, ki tukaj živimo, nič drugega kot odličen servis. In moje zagotovilo je – ker veste, s čim se ukvarjam – da bi servis tega mesta z vsemi zaposlenimi, ki delajo in na mestni upravi in v javnih zavodih in javnih podjetjih, bil takšen, da bi bil nam v ponos in korist. In verjamem, da ne bi vsega tega zgradil, kar sem, če ne bi vedno ob sebi imel dobre ekipe in znal povezovati ljudi. Rad bi se jim še enkrat zahvalil, ker smo naredili marsikaj dobrega. In ko sem si računal v denarju, smo Galerija Gosposka v mesto vložili več kot mesto samo.

Verjamem v razvoj, ljudi, človeške vire, ki so že tukaj. Verjamem, da jih bom znal motivirati in verjamem v povezovanje mladine, kulture, športa, medicine … Ne stojimo zastonj tukaj (pod Starim mostom). Ta točka se mi zdi izjemno dobra. Na eni strani imamo znanje, univerzo, ki pa ga očitno ne znamo dovolj dobro uporabiti. Zagotavljam še transparentnost in poštenost, in to vem, da marsikomu ni všeč. Na tem bomo gradili – na ljudeh in na jasni strategiji, ki jo z ekipo že izdelujemo. In bomo šli potem z jasnimi koraki naprej, da se bomo lahko čez štiri leta s ponosom ozrli na fotografije, ki jih danes delate, in bodo mnoge od teh takšne, kot si jih drugo največje slovensko mesto in neformalna prestolnica Štajerske zasluži.

Vesel sem, da ste tukaj – in da podpirate to zgodbo.

Iniciativa Za Maribor

Zakaj smo za Saša?

Prvi smo se oglasili. Bili smo najbolj vztrajni – in smo ga prepričali.
Prav Iniciativa za Maribor je Saša Arsenoviča 11. oktobra prvič predstavila Mariborčanom in Mariborčankam kot kandidata za župana.

Zora A. Jurič

kulturna delavka

“Kot velik ljubitelj Maribora je v zadnjih letih naredil za mesto največ, kar lahko podjetnik naredi. In to z okusom in občutkom za vrednost mesta. Zna povezovati, sodelovati in pritegniti."

Ivan Lorenčič

ravnatelj

“Saša Arsenovič je z obnovo objektov v mestnem jedru izvirno povezal podjetništvo in kulturno dediščino ter s tem presegel zasebni kratkoročni interes. Za to so potrebni pogum, vizija in odgovornost . Vse to so lastnosti dobrega župana, ki jih je Saša Arsenovič s svojimi dosedanjimi projekti že uveljavljal in jih bo v primeru izvolitve nadgradil na ravni celega mesta."

Tone Vogrinec

legenda slovenskega smučanja

“Župani v preteklosti so imeli možnost. Zdaj je čas, da pustimo novim sposobnim ljudem, da pokažejo, kaj znajo. Arsenovič je v svojem življenju ogromno dosegel, s svojim denarjem, ne tajkunskim. Ima vse, kar želi, očitno se je odločil zato, ker mu srce ne dopušča, da bi šel Maribor k hudiču, ampak ga želi dvigniti na višjo raven."

Maja Lampelj

ginekologinja in porodničarka, Moja zdravnica 2018

"Saša Arsenovič je človek, ki nikoli ne zaspi na lovorikah svojega uspeha. Projekte, ki se jih loti, z bravuro izpelje. Je človek, ki je "svet pripeljal v Maribor". Zasluži si priložnost pokazati, kako "Maribor popeljati v svet"."

Gregor Reichenberg

arhitekt

“Moja strokovna dolžnost je podpreti kandidata, ki se do prostora in naše dediščine vede s spoštovanjem in s tem zagotavlja trajnostni razvoj in napredek."

dr. Samo Peter Medved

 

“Saša Arsenovič je mariborčan, ki s svojimi dejanji mesto spreminja na bolje in verjame v njegovo perspektivo. Verjamem, da lahko z njim Maribor dvignemo na nivo, ki si ga mesto zasluži. Navdaja me z zaupanjem, da bomo lahko mesto premaknili iz dolgoletnega nazadovanja v razvoj."

mag. Nataša Rodošek

ekonomistka

“Sašo Arsenoviča podpiram kot kandidata za župana, saj mesto potrebuje strategijo nadaljnjega razvoja in vizijo. Z disciplino, veliko vneme in energije dokazuje s številnimi projekti v mestu, da mu je mar za naše mesto in na ta način gradi prepoznavnost. Za Maribor si zato želim župana, ki zna premikati meje, se veseli izzivov in ki želi delati v dobro vseh nas, ki v našem lepem mestu živimo in ustvarjamo. In to je Saša Arsenovič."

Aljaž Bratina

vodja projektov

“Dokazal je, da je sposoben iz propadajočih in umrlih zgradb sestaviti nove zgodbe in jim s svojo energijo vdahniti novo življenje. Maribor je lahko z njim točno takšna zgodba."

Nenad Cizl

oblikovalec

“Ker je edina resna in zdrava alternativa. Zadnjih dvanajst let županovanja je bilo z eno besedo katastrofa. Ves čas smo kazali na Ljubljano, namesto da bi se posvetili sebi. Nič čudnega, da nam Ljubljana ni dala denarja, ker bi ga tukaj samo zapravili."